Uudelle raiteelle

 

Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. Room. 12:2

Aika ajoin ainakin minulle tulee jonkinlainen kyllästyminen tai miten sitä kuvaisin, eräänlainen tyytymättömyys omaan elämäntilanteeseeni ja tekemisiini. Pidän sitä välittävän ja rakastavan Jumalan, Isän kutsuna suunnan tarkistamiseen. On helppoa mennä maailman mukana, se ei vaadi oikeastaan mitään, antaa mennä vaan. Mielen uudistukseen ja muuttumiseen tarvitaan kaipaus Jumalan lähelle, suorastaan Hänen syliinsä. Niinhän se on, että Jumala vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä, ja on suuren kiitoksen paikka kun tämä em. mainittu kyllästyminen tulee! Jumalan tahto on, että meillä Jeesuksessa on elämä ja on yltäkylläisyys. Yltäkylläinen elämä virittää meidät Jumalan näkyviksi soihduiksi pimeän maailman keskelle, jotta voisimme olla viittomassa tietä Isän luo sellaisille ihmisille, jotka eivät ole vielä saaneet kosketusta Jumalaan. Enkä tarkoita, että jokaiselle vastaantulijalle pitäisi puhua Jumalasta; usein on niin, että sanat ovat turhia, jos ei elämäni ja kohtaamiseni ihmisten kanssa osoita mitenkään muulla tavalla Jumalan rakkauden todellisuutta itsessäni.

Jumalan tahdossa ja rakkaudessa vaeltamista ei voi saavuttaa ilman että vietämme aikaa Herran kanssa, rukoillen, Raamatun ja muiden hengellisten kirjojen äärellä, kuunnellen Häntä, puhuen Hänelle, erottautumalla ajoittain pois jokapäiväisestä ihmisten hyörinästä. En tarkoita erakoitumista ja vetäytymistä pois kokonaan elämän menosta vaan oikeasti ottamaan aikaa Jumala-suhteen hoitamiseen. Meillä voi itse kullakin olla siihen omat tapamme, kunhan vain sen toteutamme tarkoituksellisesti. Jeesuskin vetäytyi yksinäisyyteen puhumaan Isälleen ja kuuntelemaan Häntä. Mitä enemmän rakastan Herraani sitä enemmän etsin Hänen seuraansa, siinä kait se on kiteytettynä. Tunnustan, että niin helposti ”annan mennä vaan”, suostun siihen, että on työ, on vapaa-aika, on harrastukset, on kotihommat jne., mihin siinä enää sijoitan Jumala-ajan. Toki työn ja kaiken keskellä voi olla Jumalan kanssa ja joka aamuhan jätän itseni Jumalan varaan; Hän on ajatuksissani pitkin päivää ja kuulee pikaisetkin avunpyynnöt ja vastaa niihinkin. Ja mikä on ihmeellisintä, Raamatun lupaus toteutuu: ”Lähestykää minua niin minä lähestyn teitä”!

Ystävä, varaa aikaa olla tietoisesti Jumalan kanssa. Jo se, että tiedostaa itsessään ”kyllästymistä omaan itseen” on suurta Jumalan puhetta. Minä uskon, että Isä salliikin näitä meille tulevan, että Hänen rakkautensa suuruus ja valtavuus saa yhä uudelleen meidät siihen lapsen asemaan, jonka Jeesus meille ansaitsi, ja että kiitos nousisi runsaammin ja syvemmin sydämestämme Hänelle, joka valvoo ja ohjaa meitä kohti iankaikkista määränpäätä. Hän haluaa, että kaikki ihmiset tulisivat pelastukseen, joten annetaan Jeesuksen saada sijaa sisimmässämme, Jeesuksen teot ovat hyvää, otollista ja täydellistä.

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
(If you're a human, don't change the following field)
(If you're a human, don't change the following field)
randomness