Olemmeko viisaita

 

Kuinka saatatte sanoa: ’Me olemme viisaita, ja meillä on Herran laki’? Totisesti! Katso, valheen työtä on tehnyt kirjanoppineiden valhekynä. Viisaat saavat häpeän, kauhistuvat ja joutuvat kiinni. Katso, he ovat hyljänneet Herran sanan – mitä heillä on viisautta? Jer. 8: 8 -9.

Olemmeko me tänä päivänä viisaita? Mitä on se viisaus, jota tarvitsemme tasapainoiseen ja hyvään elämään? Tieto liitetään usein viisauteen, ja tieto eri asioista on valtava nykyään, mutta miten se näkyy ympärillämme, onko se tuottanut hyvää keskuuteemme? Monissa asioissa kylläkin, mutta isommassa kuvassa ei.

Luetaan kuvaus Raamatusta (2. Tim. 3:2 – 5): Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman.

Tässä Raamatun lainauksessa puhutaan viimeisistä ajoista. Tuon kuvauksen perusteella voimme päätellä, että kaukana noista ajoista ei ihmiskuntana olla. Ja uskot sinä Jumalan ilmoitukseen tai et, niin kuitenkin tapahtuu niin kuin Hän on puhunut, on tapahtunut tähänkin asti ja tulee tapahtumaan. Mutta vielä on armon aika ja Jumala kutsuu jokaista ihmistä kaikkialla maailmassa pelastukseen Jeesuksessa.

Katso, he ovat hyljänneet Herran sanan – missä heillä on viisautta? Eli jos hylkää Raamatun sanan totuuden, viisaus menee… Onkohan niin, että vaikka olisimme kuinka teologisesti oppineita, me välttämättä olemme oikeita opettajia? Nikodeemuksellekin, vaikka oli Israelin opettaja, sanottiin: Teidän tulee uudestisyntyä ylhäältä. Ja tämän jälkeen, vasta sitten, kun alamme vaeltaa Herran sanan valossa Pyhän Hengen ohjauksessa, olemme ainakin valmiimpia muitakin opettamaan. Ei voida ottaa ohjeeksi vähän Raamatun totuuksia, vähän yleisiä mielipiteitä, vähän eri ihmisten tieteellisiä tulkintoja, sekoitus ei kerta kaikkiaan kestä, se ei tuota sitä, mitä varten Jumalan Sana on lähetetty. En tarkoita tässä pelkästään virkaan asetettuja opettajia, vaan meitäkin ihan tavallisia kristittyjä, mekin olemme toinen toisellemme jossain määrin opastajia, meidän on siis tehtävä polut suoriksi jaloillemme, ettei ontuvan jalka nyrjähtäisi, vaan ennemmin parantuisi.

Tämä on ankara Raamatun paikka (Jer. 8:8 – 9), ja kuitenkin Jumala on rakastava Isä. Pelastus on niin yksinkertainen asia, me olemme tehneet siitä monimutkaisen. Synti on tunnustettava synniksi, Jumalan lapseksi tullaan uskomalla synnit anteeksi Jeesuksen ristinkuolemassa ja ylösnousemuksessa, ja siitä alkaa opetuslapsen taival eteenpäin Pyhän Hengen johdattamana. Miksi on niin vaikea uskoa Raamatun ilmoitus? Onko niin, että nykyajan ihminen ei voi uskoa sellaisenaan, mitä Jumalan Sana sanoo, vaan haluaa halkoa sanoja ja spekuloida asioita eri näkökulmista? Omassakin elämässäni jossain vaiheessa etsin Raamatusta vahvistusta omille mielipiteilleni, kunnes ymmärsin, että se on toisin päin: tulee etsiä Raamatusta ohjeet, miten vaellan. Jumala on hyvä Isä ja Hän on antanut meille vaelluksen varusteet ja selkeän kartan.

Herran sana on tulessa koeteltu. Herran pelko on viisauden alku, ja Pyhimmän tunteminen on ymmärrystä.

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
(If you're a human, don't change the following field)
(If you're a human, don't change the following field)