Huutavan ääniä

 

 

”Minä olen huutavan ääni erämaassa: 'Tehkää tie tasaiseksi Herralle', niinkuin profeetta Jesaja on sanonut.” Joh. 1: 23

"Huutavan ääni kuuluu: 'Valmistakaa Herralle tie erämaahan, tehkää arolle tasaiset polut meidän Jumalallemme. Kaikki laaksot korotettakoon, kaikki vuoret ja kukkulat alennettakoon, koleikot tulkoot tasangoiksi ja kalliolouhut lakeaksi maaksi. Herran kunnia ilmestyy: kaikki liha saa sen nähdä. Sillä Herran suu on puhunut." Jes. 40: 3 - 5.

Kuka haluaa tai rohkenee olla huutavan ääni erämaassa tänään? On kirkkoja, seurakuntasaleja, rukoushuoneita, on pappeja, saarnaajia, erilaisia johtajia, koordinaattoreita ja niin edespäin. Mutta onko niitä Jumalan tarkoittamia Sanalle kuuliaisia huutavia ääniä nykypäivän erämaassa? Onneksi on, vaikkakin tällaisia yritetään sivuuttaa vähätellen ja jopa fanaatikoiksi leimaten. Minäkin haluan olla tällainen, haluatko sinäkin? Haluan kuulua sellaiseen Jumalalle uskolliseen joukkoon, joka uskoo ja tietää, että Jeesus on yhä edelleen Herra, ja että voima, joka Hänessä vaikuttaa, on totta tänä päivänä. Ja että Jumalan Sana on edelleen se auktoriteetti, jonka alle jokaisen uskovaksi itseään kutsuvan täytyy asettua. Jos ei, niin onko silloin kyseessä uskova? Eikö uskoton tai peräti luopio. Toki Jeesukseen uskovatkin lankeavat, mutta aralla tunnolla Jumalan Sanan edessä vaeltavat kuulevat ennemmin tai myöhemmin Pyhän Hengen muistutuksen, tekevät parannusta ja saavat uuden voiman käydä eteenpäin Sanan viitoittamalla tiellä.

Mikäli Raamatun ilmoitus vesitetään, jos syntiä ei enää ole olemassakaan, jos jokainen saa elää miten itse oikeaksi näkee, niin mihin sitten tarvitaan Jeesusta, joka tuli ottamaan pois synnit ja ostamaan ihmiset maailmasta Isän kotiin Jumalan lapsiksi. Aito kristitty ei tee tietoisesti kompromissia maailman kanssa, eikä myöskään ota vastaan sellaista opetusta, joka kieltää Raamatun Sanan ilmoituksen. Maailma on muuttunut ja muuttuu koko ajan kovemmaksi ja pahemmaksi paikaksi. Mitä enemmän Jumalan Sanan auktoriteettia heikennetään sitä enemmän kaikenlainen sekasorto ja kaaos lisääntyvät. Eikö suurinta rakkautta pelastumattomia ihmisiä kohtaan ole osoittaa, että syntinen ihminen tarvitsee Jeesuksen tuoman pelastuksen, tai häntä kohtaa ikuinen kadotus ajan tuolla puolen? Uskon päämäärä on sielujen pelastus.

Jeesusta rakastava joukko uskoo, että Jeesus parantaa, auttaa, pelastaa, antaa ilon ja rauhan. Se uskoo, että Hän yhä kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella. Ne, joita Pyhän Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia yhä tänä päivänä. Nämä lapset haluavat kaiuttaa erämaassa vaeltaville, että "tulkaa veden ääreen, elävän veden lähteelle!" He ovat itse löytäneet laitumen ja haluavat, että muutkin sen löytävät, ja tulevat jopa tapansa mukaan synagogaan rukoillen, että sielläkin pääsisi Tuuli puhaltamaan. Ja tästä Tuulesta on jo merkkejä monissa paikoissa - huutavan ääniä alkaa olla jo enemmän.

 

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
(If you're a human, don't change the following field)
(If you're a human, don't change the following field)